CARA ATASI MASALAH BERAT NAIK LEPAS RAYA YANG BERULANG SETIAP TAHUN

Selepas musim raya, mesti ramai dah mula risau pasal berat badan naik. Nampak sangat sepanjang raya makan rendang tak ingat dunia. Hehehe. Nasib baik naik penimbang berat masih statik lagi. Hujung minggu ni mesti naik penimbang balik.

Rileks la kak. Bukan hari2 raya. Sementara ada selera ni makan je.. dah sakit tak leh makan nanti menyesal. 

Pernah dengar ke org kata cenggitu. Ada je kan? Kena betulkan paradigma tu. Sementara sihat ni la nak jaga makan.. supaya tak datang masa sakit yang terpaksa kita sekat macam-macam benda yang tekak teringin. 

So.. raya ni takkan nak makan sandwich or salad je kak?

Apa la pening sangat. Makan la apa yang dihidangkan tu.. cuma pilih yang paling kurang risiko & jangan berlebihan. Ada dihidang soda & kopi, minum air kopi pun ok dah.. atau air masak. Ada rendang daging sekawah, jangan ko hentam 14 senduk plak. 

Nak selamat, sebelum makan tu amek Phytocol-ST untuk block kolesterol masuk dalam darah. Lepas makan jangan lupa Lecithin untuk larutkan lemak. Malam nak tidur amek HerbLax bagi bersihkan usus. 

Setelah mengumpul toksin dari makanan minuman diproses sepanjang raya, banyak la unsur2 tak perlu terkumpul dlm badan. Ni la yang dipanggil toksin. Lepas raya kita start balik program detox. 

Perhatikan tanda-tanda seperti sakit kepala, mudah penat, craving manis, naik jerawat yang biasa timbul lepas raya ni... ni antara petanda perlu detoks. 



Set Detoks Shaklee

Shaklee memperkenalkan set detoks sejak pertengahan 2016 baru-baru ni. Apa kandungan set detoks ini?
  • Vivix: Ramuan botanikal kaya dengan antioksida yang beri tenaga kepada sel
  • Alfalfa Complex: Kaya dengan nutrisi & sifat alkali bantu kurangkan asiditi dari toksin
  • DTX Complex: Tonik hati. Bantu tingkatkan tenaga & kecantikan kulit
  • HerbLax: Bersihkan usus & lawaskan pembuangan air besar
  • Peppermint Ginger Plus : Legakan perut & penghadaman. Bantu keluarkan angin /gas dalam badan



Pengalaman mereka yang amalkan set detoks - Puan Ebby


Puan Ebby - berat turun dari 120 ke 75 kg 
  • 2009 : 20 tahun, baru kahwin, berat 120 kg tinggi 170cm 
  • 2011 – 2012 : 23 tahun, anak dua, berat 140 kg. Mula ambil Shaklee (Set Menyusudan Set Slimming) tapi tidak konsisten. 
  • 2016 : Mula buat detox untuk kesihatan. Hasilnya, kurang rasa craving nak makan manis dan merapu. Berat terkini 75kg dan trending menurun (masih teruskan detox bulanan)

Pengalaman mereka yang amalkan set detoks - Ms. Alex



Bagaimana, dah dapat jawapan tentang cara nak atasi masalah berat naik mendadak selepas musim raya? Ye.. kita perlu lakukan proses detoks untuk bersihkan sistem baan kita.

Dapatkan Set Detoks Shaklee untuk bantu proses ini. Hubungi saya untuk bantu anda dapatkan produk ini.


ZETI HAFIZA (0199366681)
Certified Product Trainer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...