VITAMIN : Macamana nak pilih?



Banyak jenama vitamin hari ini. Macamana nak pilih? Cuba perhatikan beberapa perkara berikut:

1. Sebaik-baiknya diperbuat dari bahan-bahan semulajadi sepenuhnya - vitamin sintetik perlukan 'silica gel' dalam botol/ pembungkusannya untuk kekalkan kesegaran. Dapatkan maklumat bahan yang digunakan untuk menghasilkan vitamin anda.

2. Produk yang baik tidak mengandungi:
  • Pewarna tiruan - cuba genggam vitamin anda beberapa minit. Ada warna melekat pada tangan atau tidak?
  • Perasa tiruan
  • Pemanis sintetik seperti 'sacharin'
  • Tepung tulang @ dolomite sebagai sumber kalsium
  • Vitamin E sintetik atau l-alpha tocopherol (d-alpha tocopherol yang natural)
3. Kadar penguraian yang mencukupi untuk penyerapan tubuh - U.S Pharmacopieal mencadangkan tablet yg tiada coating patut terurai dalam masa tidak lebih 30 minit dan ada coating tidak lebih 90 minit

4. Dibuktikan keberkesanannya secara saintifik - cuba search dalam jurnal/ scintific research tentang makanan tambahan pilihan anda

untuk saya, saya pilih SHAKLEE.. nak tau lanjut, hubungi saya!


Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Suplemen : Perlu ke?

Adakah anda tinggal di kawasan yang ideal, bebas dari pencemaran?


Adakah anda makan makanan yang seimbang, segar, tidak menggunakan racun serangga dan bukan diproses?



Adakah anda konsisten melakukan aktiviti fizikal?




Adakah anda mengamalkan gaya hidup sihat?



Adakah anda tidak terdedah kepada toksin?


Jika anda menjawab TIDAK bagi salah satu soalan di atas, anda mungkin perlukan suplemen!

Nak cuba?

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

TESTIMONI : Cadangan Suplemen Untuk Kurus bersama SHAKLEE

SHAKLEE, pengeluar vitamin no. 1 di US sebenarnya menumpukan kepada kesihatan umum melalui produk vitamin semulajadi. Kombinasi beberapa produk dicadangkan untuk kuruskan badan :
  • Herbalax : membantu proses detoksifikasi, membantu masalah tidak hadam dan pergerakan usus yang tidak sihat. 
  • Lecithin : diekstrak dari soya tanpa penggunaan bahan pewarna, pemanis atau pengawet. Membantu proses memecahkan lemak dalam tubuh.
  • Alfalfa Complex : Bahan serat (fiber) penting untuk membantu pengeluaran lemak yang telah dipecahkan. Juga membantu memecahkan angin dalam badan.
  • Cinch Shake Mix : Minuman protein soya membantu rasa kenyang serta mengandungi Leucine™ untuk membantu mengekalkan otot semasa proses pembakaran lemak berlebihan.
Note : tambahan B-complex atau Vitamin C atau Multivitamin sangat digalakkan bagi kesan yang optimum

Nak tau apa *komen kawan-kawan saya setelah mencuba?

PN. NURA, 40-an : "....mula-mula i tak perasan tau. Lepas 2 minggu perut i dah kempis sikit. Then lengan ni pun dah kecik sikit" Kawan-kawan tegur muka lebih cerah dan bersiih. Jeragat pada pipi dah mula pudar.

KAK ZILA, 40-an: "..... berat akak turun 2 kg dalam masa sebulan. Buang air besar lancar je, tak sembelit macam dulu. Badan rasa ringan dan segar"

IDAH, 30-an : "...paling best set ni tak payah nak bancuh-bancuh minum. lagi senang guna tablet ni, mudah nak bawak gi mana-mana. setakat ni mmg badan rasa segar je. best time buang air, senang je... tapi tak la sampai asyik g toilet mcm amek slimming tea"

BAYATI , 30-an : 



Insya Allah, jika amal secara konsisten anda akan alami kebaikannya. Belum cuba, belum tahu.... anda mungkin testimoni seterusnya. Calling-calling ye....

* kenyataan ini adalah pengakuan pengguna, kesan produk adalah berbeza ke atas individu

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 6681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

NAK KURUS: Tak perlu diet ekstrem!

Hilang lebih 10 kg dalam masa sebulan? Wow, sangat memberangsangkan... pasti ramai yang berminat mengetahui cara dan rahsianya.

Model Baju Saiz 0, Anna Schwarz - berjaya turun hingga saiz negatif 4
Anna Schwarz buat eksperimen kaedah berdiet :
  • Minggu Pertama - Diet Anggur, hanya makan beberapa biji anggur sehari. Minum kopi banyak. Mula pening dan muntah-muntah. Terpaksa makan selain anggur di akhir minggu selepas kecewa berat turun 1 paun sahaja
  • Minggu Kedua - Diet 'Quick-Fix', rawatan di spa berharga 4,000 Pound sehari. Buat pembedahan buang lemak berharga 8,500 Pound bagi satu sesi. Terpaksa ambil ubat tahan sakit kerana tidak tahan kesan sampingan pembedahan. Berat turun sebanyak 2 paun
  • Minggu Ketiga - Diet 'Baby Food', gantikan 2 meals dengan makanan bayi seperti puri buahan, bubur kosong dan kentang lecek dalam kuantiti beberapa sudu besar, tanpa perasa, garam, gula dan sebagainya. Sembelit sebab kurang serat dan mood cepat marah kerana lapar. Berat turun 2 paun
Jangan risau... jika anda berdiet, anda tidak perlu mengikut cara di atas. Dietlah secara sihat. Antara tip penting berdiet :
  1. Makan secara teratur, jangan 'skip meal' tetapi anda boleh 'replace meal'
  2. Makan dengan mengunyah dan menelan perlahan-lahan (sebagaimana sunnah Nabi). Ini kerana perut mengambil masa kira-kira 20 minit untuk memberitahu otak bahawa anda telah kenyang
  3. Lebihkan pengambilan buah-buahan dan sayuran seperti epal dan lobak merah mentah kerana ia mampu melambatkan kadar pemakanan anda
  4. Minum air panas atau suam kira-kira 10 minit selepas makan bagi membantu anda rasa kenyang
  5. Minum air secukupnya kira-kira 2-3 Liter sehari
  6. Makan buah-buahan 30 minit sebelum makan utama bagi mengelakkan anda terlalu lapar dan makan berlebihan
  7. Makan snek sihat seperti roti, biskut, yogurt dan bertih jagung jika anda masih berasa lapar selepas/ di antara waktu makan
  8. Ambil makanan yang rendah lemak dan minyak
  9. Masak makanan anda dengan cara yang lebih sihat seperti merebus, memanggang, mencelur dan mengukus.
  10. Kurangkan pengambilan makanan yang diproses
  11. Lakukan aktiviti fizikal 3 kali seminggu dengan 20-30 minit bagi setiap sesi.
Ingin cuba kurus dengan SHAKLEE? Klik sini untuk maklumat lanjut .

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 6681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Berat badan berlebihan? Lakukan sesuatu..

Tahukah anda, SHAKLEE juga mempunyai program dan rangkaian produk untuk pengurusan berat badan? Samada anda cuba menurunkan berat badan atau ingin 'maintain' berat anda sekarang, anda patut mencuba cadangan program dan produk berikut:

1. MIGHTY 3 GEM PROGRAMME (meal replacement)
Mulakan hari anda dengan sarapan yang lazat dan berkhasiat dengan 3 produk ini iaitu :
  • Meal Shakes
  • Performance Drink
  • Energizing Soy Protein
Cuma campurkan ketiga-tiga nya ke dalam minuman kegemaran anda atau enak juga dibancuh begitu sahaja untuk kekal bertenaga sepanjang hari, meningkatkan kepekaan dan memelihara kesihatan menyeluruh. Jika anda berdiet, boleh dijadikan 'replacement meal' atau alas perut di antara waktu makan!

2. SHAPE UP PROGRAMME
Hilangkan berat badan berlebihan bagi mendapatkan berat dan bentuk badan yang anda idamkan :
  • Cinch Shake Mix
  • Cinch Energy Tea Mix
  • Lecithin
  • Herb-Lax
3. BODY PERFECTOR PROGRAMME
Jika anda telah mempunyai berat badan ideal tetapi tidak mempunyai tabiat pemakanan yang sihat, anda cenderung untuk kehilangan berat ideal anda. cubalah CINCH SHAKE MIX bagi mendapatkan rasa puas dan kenyang bagi nenggantikan makanan segera anda.

Bagi mereka yang tidak menggemari jenis minuman untuk program pengurusan berat badan, saya mencadangkan set berikut :
  • Herb-Lax
  • Alfalfa
  • Lecithin
  • Omega Guard
Nak cuba? Hubungi saya untuk keterangan lanjut : 0199366681

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 6681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com
Published with Blogger-droid v2.0.2

EDISI LELAKI: Tips untuk kesihatan sperma

Satu kajian telah dibuat dari tahun 1963 hingga 2001 di Denmark untuk mengkaji kaitan kesihatan sperma dengan tahap kesihatan dan jangka hayat lelaki. Kajian yang melibatkan 43,277 lelaki itu membuktikan kualiti sperma bukan untuk KESIHATAN SEKSUAL semata-mata. Antara penemuan penting yang dibuat ialah :
  • Lelaki dengan jumlah sperma 40 juta per milimeter memiliki ketahanan hidup 40% lebih tinggi jika dibandingkan dengan mereka yang mempunyai jumlah sperma 10 juta per milimeter.
  • Lelaki dengan jumlah sperma 40 juta per milimeter memiliki umur yang lebih panjang sebanyak 40% lebih tinggi jika dibandingkan dengan mereka yang mempunyai jumlah sperma 10 juta per milimeter.
  • Lelaki yang mempunyai pergerakan aktif sperma sehingga 75% memiliki tahap kesihatan lebih tinggi sebanyak 54% lebih tinggi jika dibandingkan dengan mereka yang spermanya hanya bergerak 25%
Kajian ini menunjukkan kualiti sperma yang lebih baik menunjukkan akan memberikan tahap kesihatan umum yang lebih baik. Jom baca tips untuk kesihatan sperma berikut:
  1. Makan lebih protein seperti telur, daging, kekacang dan sebahagian sayuran hijau dan tomato kerana sperma dibentuk dari protein!
  2. Ambil makanan dan suplemen yang mengandungi zink, asid folik, chromium, selenium dan coenzyme Q10 untuk menambah kualiti sperma. Vitamin E, B Kompleks dan Vitamin C juga sangat membantu.
  3. Amalkan cara hidup sihat dengan bersenam, dapatkan berat badan ideal dan hindari alkohol serta merokok.
  4. Jangan pakai seluar dalam ketat dan mandi air panas terlalu lama kerana suhu zakar boleh meningkat dan menjejaskan kualiti sperma.
Nak tahu juga fungsi vitamin dalam kesihatan seksual? Baca di sini..

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

40 Makanan/ Minuman Yang Membantu Kelancaran Pengeluaran Susu Ibu

ALFALFA
Penyusuan ibu adalah berasaskan konsep 'demand and supply' dimana untuk mengekalkan kuantiti susu yang dihasilkan, permintaan atau pengeluaran susu tersebut melalui penyusuan terus atau pengepaman mestilah konsisten dan effisyen. Ibu juga mesti mengambil makanan yang seimbang dan berkhasiat serta minum air secukupnya (tidak kurang dari 3 Liter sehari). Kesihatan fizikal, mental dan emosi ibu dan anak juga boleh mempengaruhi pengeluaran susu ibu. Penggantungan dan tawakal kepada Allah melalui doa, zikir dan selawat mesti diutamakan.

Kebanyakan orang tua kita, nenek dan bidan-bidan tradisional percaya, sesetengah makanan dan minuman yang dipercayai boleh meningkatkan kuantiti susu. Sebenarnya lebih tepat lagi membantu kelancaran pengeluaran susu ibu. Berikut disenaraikan 40 makanan dan minuman yang dimaksudkan.

18SG? Teknik urutan CAKAR HARIMAU dan urutan LABAH-LABAH


Sentuhan seperti dakapan, belaian dan urutan merupakan teknik penting yang perlu diamalkan oleh suami isteri untuk mengekalkan keintiman. Di dalam kitab-kitab Melayu lama ada ditunjukkan teknik-teknik urutan yang disyorkan kepada pasangan yang telah berkahwin. Mahu mencuba? Ikuti teknik berikut :

Kulit orang perempuan di Malaysia nampak cepat tua?




KITA MAKIN TUA


Bila umur bertambah, maknanya kematangan pun bertambah. Ye tak? Bila makin matang, bentuk dan rupa fizikal makin berubah sama ada kita sedari atau tak. Rambut yang dulu hitam lebat makin memutih dan jarang... Gigi dulu elok je tersusun cantik, sekarang dah luruh beberapa batang. Kulit dulu elok tegang, sekarang dah mula berkedut.

Cakap pasal kulit ni kan.. tahukah tak, kulit wanita Asia LEBIH MUDAH kelihatan tua berbanding kulit wanita negara lain? Maknanya, mungkin pada umur 30an, kulit kita orng Malaysia ni akan nampak macam dah umur 40an bila dibandingkan dengan perempuan Arab atau Minah Salleh.


TANDA-TANDA PENUAAN WANITA ASIA MENGIKUT KATEGORI USIA

Sebenarnya, tanda penuaan boleh bermula seawal umur 18 tahun. Antara tanda penuaan adalah pigmentasi, perubahan tekstur kulit, kedutan di bahagian mata dan kulit mengendur.


Umur 18
  • Kulit wajah berminyak 
  • Kulit kelihatan tidak sekata 

Umur 28

  • Gejala pigmentasi mula kelihatan 
  • Perubahan struktur kulit di sekitar bahagian dagu 
  • Bahagian kelopak mata atas mula mengendur 

Umur 38
  • Timbul kedutan di sekitar bahagian mata 

Umur 48

  • Kedutan semakin nyata di bahagian bibir 
  • Kedutan semakin banyak kelihatan di bahagian hidung 
  • Bahagian dagu kelihatan mengendur 

Umur 58

  • Bahagian bawah wajah kelihatan jelas mengendur 
  • Tekstur leher dan dagu jelas kelihatan 
  • Bahagian atas mata semakin lelah dan tidak bermaya 

Umur 68

  • Proses penuaan amat jelas kelihatan 
  • evolusi perubahan berlaku secara perlahan di wajah dan bahagian mata 
  • Gangguan pigmentasi mula terhenti 

Penuaan tidak boleh dihentikan, tetapi anda boleh mengelakkan diri anda kelihatan tua dari usia sebenar atau lebih baik lagi, anda akan kelihatan lebih muda dari usia anda...


VITAMIN UNTUK KESIHATAN KULIT


  • Energizing Soy Protein : bantu pembinaan sel kulit dan pemulihan tisu rosak 
  • B-Complex : mengatasi kelesuan 
  • Vita E Complex : melambatkan penuaan, melindungi selaput sel dari dimusnahkan 
  • Sustainable Release Vita C : membina kolagen 

Hubungi saya untuk dapatkan pesanan anda!
ZETI HAFIZA
+6019 936 66681
bigsmilezone@gmail.com

VITAMIN: Kenapa perlu konsisten pengambilannya?

Di bawah ini adalah gambar Mary dan kembarnya, dari Indiana, US ketika berumur 4 dan 69 tahun. Nak tahu *kisah mereka? Teruskan membaca...





Mary Anderson dari Evansville, Indiana telah menjadi pengguna tetap semua rangkaian produk Shaklee selama lebih 20 tahun. Adik perempuan Mary jarang menggunakan produk Shaklee, lebih suka menggunakan produk syarikat lain.

Walaupun mereka dilahirkan dengan kod genetik yang sama, Mary lebih bertenaga, merasa lebih baik, kelihatan lebih muda dan sihat berbanding kakaknya


Mary masih bertenaga pada usia 69. Beliau aktif dengan gereja beliau, tidak banyak kerja-kerja sukarela dan Presiden Pertubuhan Wanita Republikan tempatan. Semua orang yang menanggap ibu kepada empat orang anak dan nenek kepada enam remaja ini berumur kurang daripada 69 tahun!


* kenyataan ini adalah pengakuan pengguna, kesan produk adalah berbeza ke atas individu
Cerita ini menunjukkan penggunaan konsisten produk SHAKLEE boleh memberi kesan positif berterusan pada jangkamasa panjang. Pengambilan vitamin yang tidak konsisten tidak akan memberi kesan yang optimum kepada pengguna. Dan jangan tunggu 20 tahun lagi untuk bermula... Apakah keperluan vitamin dan suplemen untuk kesihatan yang optimum?

VITAMIN UNTUK KESIHATAN UMUM
  • Energizing Soy Protein : penting dalam pembinaan dan pembaharuan sel
  • Vitalea (Multivitamin) : mengimbangi bahan kimia dalam badan, mengisi lompong zat dari pemakanan harian
  • B-Complex : membantu proses penukaran makanan kepada tenaga
  • Sustainable Release Vita- C : miningkatkan sistem ketahanan badan
  • Vivix (jika anda tidak sukakan tablet!)
Anda tidak perlukan penyakit untuk memulakan.. anda tidak perlu sebab untuk mulakan kecuali:
  1. Tidak langsung terdedah dengan pencemaran alam sekitar
  2. Mengamalkan gaya hidup tidak sihat
  3. Pasti badan kita memerlukan dos yang lebih tinggi bagi sesetengah nutrien
  4. Tidak makan mengikut selera rasa
  5. Makan buah-buahan/ sayuran yang tidak mungkin terjejas atau tercemar
  6. Tidak mengalami gangguan penyerapan nutrisi daripada makanan
  7. Pasti tiada kehilangan nutrien dalam makanan semasa diproses atau dimasak
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

MUDAH LUPA : Tanda anda semakin berusia?

Lupa bukan sejenis penyakit. Tetapi ia merupakan simptom kepada masalah kesihatan yang lebih serius seperti Alzheimer, gangguan saraf dan otak. Keadaan mudah lupa pada orang dewasa dianggap perkara biasa dan sering dikaitkan dengan faktor usia. Tetapi pada tahap tertentu, masalah pelupa yang serius perlu mendapatkan bantuan dari pakar kesihatan.

Banyak yang anda boleh lakukan untuk mengekalkan kecerdasan ingatan anda. Berikut adalah tips ringkas mengekalkan kecergasan otak..

KOLESTEROL TINGGI : Pembunuh Senyap Rakyat Malaysia!

Di Malaysia, masalah paras kolesterol tinggi dihadapi oleh orang yang lebih muda berbanding dengan negara lain seperti China, Jepun dan Thailand yang lazimnya menyerang golongan tua. Hari ini 1 dari 3 rakyat Malaysia berumur 40 tahun ke atas mengalami paras kolesterol yang tinggi.

Perhatikan faktor risiko yang mungkin ada pada anda. Jika anda berusia lebih 35 tahun dan mempunyai faktor risiko, lakukan langkah pencegahan SEKARANG! Kolesterol tinggi boleh menyebabkan serangan jantung, stroke, hipertensi dan banyak lagi penyakit kardiovaskular!

Apa punca masalah kolesterol tinggi?

Masala ini berlaku apabila bilangan kolesterol (lapisan lemak pada salur darah manusia) berada dalam keadaan tidak seimbang iaitu LDL (kolesterol jahat) terlalu tinggi berbanding HDL (kolesterol baik).

Apa yang boleh mempengaruhi paras kolesterol kita? 


  • Umur : lelaki berumur kurang 55 tahun dan wanita berumur lebih 55 tahun lebih ramai mengalami masalah kolesterol tinggi
  • Keturunan : anda lebih berisiko jika keluarga anda mempunya sejarah kolesterol tinggi atau penyakit berkaitan koronori seperti darah tinggi, jantung dan kencing manis 
  • Berat badan : individu dengan berat badan berlebihan atau obes lebih mudah mengalaminya
  • Aktiviti fizikal : kurang aktif bersukan/ melakukan aktiviti fizikal juga boleh mempengaruhi paras kolesterol
  • Alkohol : pengambilan alkohol meningkatkan paras LDL 
  • Stress : keadaan stress berpanjangan boleh meningkatkan paras kolesterol 

Langkah pencegahan dan kawalan 

  1. Pantau paras kolesterol anda, lakukan pemeriksaan tahunan jika ada mempunyai risiko. (Paras koleterol ideal ialah < 200 mg/dL, dengan paras LDL < 130mg/dL, dan HDL > 40mg/dL 
  2. Kawal paras gula, tekanan darah dan berat badan anda, BMI ideal ialah antara 19-25. Cuba check di sini : Kalkulator BMI
  3. Kurangkan merokok dan pengambilan alkohol 
  4. Banyakkan aktiviti fizikal atau bersukan 
  5. Kawal pemakanan anda: 
  • Kurangkan pengambilan lemak - dicadangkan <30% keperluan kalori anda 
  • Kurangkan pengambilan makanan berkolestrol seperti daging merah, udang, kerang, margerin, kuning telur dan banyak lagi 
  • Lebihkan makanan mengandungi serat boleh larut seperti kekacang, oat, gandum, sayuran dan buah-buahan 
  • Cuba amalkan makanan yang dipercayai anti kolesterol : soya, kuaci, buah kering, epal, ikan tuna, kacang tanah, mangga, kismis, oat, jambu batu 

Set Kolesterol Shaklee untuk langkah pencegahan dan kawalan paras kolesterol













* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 





Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Alfalfa : "Raja kepada Segala Makanan"

Kebaikan Alfalfa

- bertindak untuk buang toksik dalam badan
- melawaskan usus
- mengurangkan kelesuan
- melegakan sakit ketika haid
- membuang angin dalam badan
- baik untuk masalah resdung, eczema, allergy etc
- mengurangkan sakit sendi dan badan
- merawat masalah keputihan wanita
- bertindak seperti kacip fatimah pada isteri
- meningkatkan stamina suami
- melancarkan penghasilan susu ibu yang menyusukan anak
- membesar dan menegangkan payudara
- pulihkan urat selepas bersalin
... banyak lagi

SAYA DAH RASA KEBAIKANNYA, ANDA BAGAIMANA?


Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Lecithin : Makanan saraf dan otak anda!

KEBAIKAN LECITHIN

- pemecah lemak, triglycerid dan lemak lain
- pelarut kolestrol
- cegah penyakit berkaitan jantung, stroke, darah tinggi
- kurangkan risiko penyakit berkaitan hati
- meningkatkan imunisasi
- mengurang dan mencegah nyanyuk
- meningkatkan daya ingatan
- pelincir sendi-sendi
- bantu sistem peenghadaman
- mengurang dan mencegah simptom PMS dan monopause
- memudahkan penyerapan zat-zat dalambadan
..... serta banyak lagi

RAMAI DAH MENDAPAT KEBAIKANNYA, ANDA BILA LAGI?

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

TIPS BAKAL PENGANTIN: Jangan lupa penampilan diri!

credit picture to NURADS PHOTOGRAPHY

Kesibukan bakal pengantin membuat persiapan majlis perkahwinan menyebabkan ada yang tidak dapat rehat yang cukup, berjaga hingga lewat malam & tidak makan dengan teratur. Relaks! Beri masa untuk tubuh anda bersedia menjadi raja sehari.


  1. Makan Diet Seimbang - jangan skip meal, minum air secukupnya, kurangkan kaffein
  2. Dapatkan Berat Badan Ideal - jika anda perlu berdiet, lakukan sekurang-kurangnya 6 bulan lebih awal. Jangan tergesa-gesa turunkan berat badan secara mendadak, masalah kesihatan lain mungkin timbul
  3. Lakukan aktiviti fizikal - mulakan seawal 3 bulan sebelum berkahwin. Pilih satu aktiviti mudah dan ringkas seperti berbasikal/ berjalan kaki dan lakukan secara konsisten
  4. Tidur dan rehat secukupnya - penampilan dan kesihatan anda terganggu jika kekurangannya
  5. Kurangkan stress - sentiasa berfikiran positif, banyakkan amalan kerohanian
  6. Buat pemeriksaan kesihatan - terutamanya jika anda ada sejarah/ masalah kesihatan
  7. Ambil vitamin - multivitamin, vitamin C, vitamin E, B-complex, Zinc Complex dan Alfalfa dipanggil juga 'honeymoon' vitamin, sangat sesuai untuk bakal pengantin
  8. Bergembira - nikmati kegembiraan menghitung hari anda bergelar suami/ isteri kepada orang yang dicintai. Ia MUNGKIN sekali seumur hidup
Apakah kebaikan vitamin untuk bakal pengantin ini?

Multivitamin : mengekalkan kecergasan bakal pengantin - anda perlu bertenaga untuk membuat persiapan perkahwinan.
Vitamin C : meningkatkan imuniti tubuh - kurangkan risiko pengantin demam dan selsema di hari bahagia
Vitamin E : vitamin 'seks' untuk lelaki dan wanita
B-complex : sebagai penenang dan kurangkan tekanan bakal pengantin!
Alfalfa : senjata rahsia kewanitaan
Zinc : 'makanan' bagi lelaki untuk kesihatan prostate

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
Jika anda dalam tempoh bulan madu atau ingin menikmati 'bulan madu' berpanjangan... anda juga patut mencubanya! Hubungi saya untu pertanyaan dan cadangan...

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Perbezaan set yang dicadangkan untuk ibu menyusu (breastfeeding)

Tahukah anda, terdapat beberapa pilihan suplement untuk ibu menyusukan. Antaranya ialah Set Breastfeeding, Set Breastfeeding Enhancement, Set Tripple M dan Set Eu-Four Pack. Pilihlah yang sesuai mengikut keperluan


PERBEZAAN SET YANG DICADANGKAN UNTUK BREASTFEEDING

SET B
(without
Kalsium)
SET E
(Basic)
TRIPPLE M
(with ESP)
SET EU-FOUR PACK
(without Alfalfa)
WHAT?
· Vitalea
· B-Complex
· Vita-C
· Alfalfa

· Vitalea
· B-Complex
· Vita-C
· Alfalfa
· Ostematrix

· Vitalea
·B-Complex
· Vita-C
· Alfalfa
· Ostematrix
· Energizing Soy Protein
·Vitalea
· B-Complex
· Vita-C
· Ostematrix
HOW?
· Vitalea (Multivitamin with iron) : Membekalkan keperluan asas kesemua 12 jenis vitamin dan 9 mineral yang diperlukan ibu menyusu dengan tambahan zat besi
· B-Complex : Membantu ibu menyusu menenangkan dan mengelakkan stress serta keletihan yang boleh mengganggu penghasilan susu
· Vitamin C : Membantu ibu menyusu meningkatkan imun tubuh
· Alfalfa : Membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu
-
-
· Ostematrix (Kalsium-Magnesium) : Menggantikan kalsium dalam badan ibu yang menyusu, mengurangkan risiko osteoporosis
-
· Energizing Soy Protein : Membantu penghasilan sel hidup yang terdapat dalam susu ibu, memberi tenaga kepada ibu menyusu
-
WHO?
Ibu menyusu yang tiada masalah penyusuan tetapi ingin mendapatkan sokongan zat dan mineral dalam tubuh
Ibu menyusu yang kurang tidur, penghasilan susu tidak lancar ketika haid, kekurangan kalsium @ tidak gemar/ kurang minum susu
Ibu yang ingin membuat stok, berelaktasi, mempunyai masalah low milk supply (penghasilan susu kurang walaupun konsep asas penyusuan dipatuhi)
Ibu menyusu yang tiada masalah penyusuan tetapi ingin mendapatkan sokongan zat dan mineral dalam tubuh serta mempunyai alahan kepada Alfalfa
TIPS :
Set ini tidak berkesan jika anda :
· Tidak faham konsep ‘demand & supply’ dalam penyusuan ibu
· Tidak mengamalkan gaya pemakanan yang sihat dan seimbang untuk ibu menyusu
· Tidak minum air mencukupi (3 Liter sehari)
· Malas mengosongkan payudara (melalui penyusuan terus/ pengepaman)
· Tidak berfikiran positif
· Mempunyai masalah kesihatan yang boleh mengganggu kelancaran penghasilan susu ibu


Dapatkan sekarang! Anda layak mendapat tips-tips istimewa bagi ibu menyusu khusus untuk pelanggan saya sahaja!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease


Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Berpantang Lepas Bersalin dengan Shaklee

Berpantang : Saat untuk memanjakan diri ibu-ibu!!

WHAT?

Kandungan :
  1. Multivitamin with iron
  2. B-Complex
  3. Vitamin C
  4. Zinc Complex
WHY?
  1. Multivitamin with iron: bantu tambah darah yang hilang semasa bersalin, mengisi kekosongan vitamin dalam badan akibat kawalan pemakanan semasa proses berpantang
  2. B-Complex : anti-stress, elak kemurungan & stabilkan hormon
  3. Vitamin C : cepatkan penyembuhan luka, baiki tisu rosak semasa proses bersalin
  4. Zinc Complex : bantu rahim sembuh, kurangkan rambut gugur selepas bersalin, tingkatkan imun badan
WHO?
  1. Wanita selepas bersalin (dalam pantang)
  2. Wanita selepas keguguran
  3. Individu selepas pembedahan
  4. Wanita menyusukan anak
  5. Wanita telah habis pantang
  6. Sesuai untuk ibu-ibu yang melahirkan anak berisiko jaundice @ tidak sesuai/gemar makan jamu/ ubat tradisional
Rasakan perbezaan berpantang bersama set ini... nak tahu jawapan HOW? dan WHEN? .... beritahu saya jika berminat.

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Kencing Manis boleh jadi Kecemasang..

Survey Kementerian Kesihatan Malaysia : 1 dari 7 rakyat Malaysia dewasa menghidapi kencing manis!

WHAT? : Diabetis - sejenis penyakit kronik di mana paras gula dalam darah adalah tinggi dari paras biasa

WHY? : kurang insulin @ badan rintang terhadap insulin (hormone insulin tak berkesan pada badan)

WHEN? : Bila gula dalam badan tidak dapat ditukar kepada tenaga

WHO? : Risiko kepada individu yang -
  1. ada latar belakang keluarga diabetes
  2. obesiti (BMI >30)
  3. tidak aktif bersenam/ bersukan
  4. makan makanan tinggi kanji @ lemak tak tepu secara berlebihan
  5. umur > 35 tahun
  6. diabetes semasa hamil
HOW? : Tiada rawatan. Cuma langkah pencegahan dan pengawalan paras gula dalam darah. Antaranya:
  1. kawal berat badan
  2. amalkan gaya hidup aktif
  3. jaga pemakanan yang seimbang & sihat
  4. ambil ubat untuk rendahkan paras gula seperti insulin
  5. ambil makanan tambahan seperti fiber, zinc dan b complex yang membantu menukarkan gula kepada tenaga & merendahkan paras gula
SOURCE : Pub Med Health, KKM, Wikipidea

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

GOUT - Jangan Pandang Remeh!

WHAT? : Penyakit keradangan sendi yang berlaku apabila asid urik berbentuk kristal disimpan di dalam cecair dan kapsul sendi

WHEN? : Purine (dari protein) yang diambil sepatutnya dipecahkan dan hasilkan bahan buangan iaitu asid urik. . Tapi, proses metabolisma yang tidak sempurna menyebabkan hablur garam terbentuk dari asid urik yang termendap. Hablur garam ini terkumpul dalam sendi dan tisu lembut menyebabkan gout.

WHO? : Risiko kepada lelaki berumur 30 ke atas, wanita yang telah monopause, individu yang obes, mempunyai gaya hidup kurang sihat (minum alkohol, makan terlalu banyak protein, dll), mempunyai sejarah keluarga, mempunyai penyakit seperti anemia, buah pinggang, kencing manis atau pengambilan ubat tertentu, kekurangan vitamin B5 dan vitamin E

HOW? : Tiada rawatan bagi penyakit ini. Doktor biasanya akan mencadangkan pengambilan ubat penahan sakit dan anti radang.

Tips pencegahan :
  1. Kawal pengambilan makanan seperti makanan laut, daging, minuman alkohol dan berkafein, berlemak dan berminyak serta makanan berprotein tinggi.
  2. Makan lebih serat seperti buah-buahan dan sayuran
  3. Perlu minum air secukupnya supaya asid urik dapat disingkirkan dengan baik
  4. Bersenam dan elakkan obesiti
  5. Elakkan pengambilan ubat sintetik yang boleh merosakkan buah pinggang
  6. Ambil supplemen vitamin C, B-complex dan vitamin E untuk membantu melancarkan metabolisma asid urik dalam badan
  7. Kurangkan stress - asid urik dihasilkan 18 kali ganda lebih tinggi ketika stress
Gout adalah antara penyakit tertua di dunia kerana dikatakan muncul sejak 2000 tahun yang lalu. Namun, ramai yang memandang remeh kepada penyakit ini dan tidak menyedari, dalam jangka masa panjang boleh menyebabkan masalah kesihatan yang lebih serius. Bertindak sebelum terlambat, mencegah lebih baik dari mengubati! Nak dapatkan info, hubungi saya... 


Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Lindungi kulit cara sihat dan semulajadi...

Bila umur bertambah, akan mula muncul garis-garis halus pada wajah. Terdapat banyak sebab yang menyumbang kepada masalah kulit seperti gaya hidup tidak sihat, stress, faktor persekitaran dan lain-lain lagi. Di pasaran hari ini, beribu-ribu produk diketengahkan bagi tujuan kecantikan. Wanita terutamanya, berlumba-lumba dalam memperbaiki kesihatan kulit wajah sehingga sanggup malaburkan sejumlah wang ringgit untuk tujuan itu. Tahukah anda, penggunaan bahan kosmetik atau bahan-bahan pada kulit selalunya bersifat sementara sahaja? Adalah sangat penting anda mengetahu cara semulajadi menjaga kesihatan wajah. Berikut adalah antaranya:
  1. Jangan biarkan kulit anda terdedah secara terus terhadap cahaya matahari - kulit cepat berkedut dan boleh dijangkiti kanser
  2. Jangan merokok - kulit cepat tua dan bahan kolagen kulit rosak
  3. Dapatkan tidur yang cukup - sel kulit mati dan rosak dibaiki dan diganti sewaktu tidur
  4. Tingkatkan pengambilan protein - memperbaiki struktur kulit dan awet muda
  5. Jangam lupa vitamin C - meningkatkan kolagen, memperbaiki kulit dan mengatasi pigmentasi
  6. Lebihkan senyuman, kurangkan tekanan - otot muka cepat kendur jika anda selalu berkerut dan stress
Dalam rangkaian kesihatan oleh Shaklee, anda dicadangkan supaya mengabil supleman berikut untuk kesihatan kulit :
  1. Vitamin B complex
  2. Vitamin C
  3. Vitamin E
*tambahan pengambilan Energizing Soy Protein sangat digalakkan bagi kesan yang lebih baik.!

Lagi info kebaikan vitamin kepada kulit anda di sini

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Tingkatkan Kesuburan...

Fakta ketidaksuburan

WHAT? : Kegagalan pasangan berkahwin untuk hamil selepas tempoh setahun mencuba tanpa menggunakan sebarang kaedah perancang kehamilan

WHO? : 35% faktor lelaki, 35% faktor perempuan, 20% faktor bersama (lelaki dan perempuan) 10% tidak diketahui

WHY? : Apabila proses reproduksi tidak berlaku dengan normal. Sepatutnya telur yang dihasilkan wanita akan bergerak ke rahim melalui tiub fallopian. Kemudian sperma yang dihasilkan lelaki akan bertemu dan disenyawakan di tiub fallopian dan membentuk embrio yang seterusnya melekat di dalam rahim. Antara penyebab ketidaksuburan :
  1. penyakit pada sistem peranakan wanita seperti pelvic inflammotary disease (PID) dan endometroisis
  2. gangguan dari persekitaran dan pekerjaan seperti radiasi, pencemaran logam berat dan sebagainya
  3. toksik dalam badan disebabkan pengambilan ubat, dadah, alkohol atau merokok
  4. diet yang tidak seimbang
  5. berat badan berlebihan atau kurang
  6. terlalu aktif dengan aktiviti fizikal
  7. umur meningkat
HOW? : Kenalpasti punca, dapatkan rawatan jika berkaitan penyakit. Amalkan cara hidup yang lebih sihat. Jadi positif, jangan stress dan terus mencuba.

Tips meningkatkan kesuburan :
  1. Baiki diet - makan 3 kali sehari, 5 hidangan buah/sayuran, lebihkan pengambilan makanan dengan kandungan kalsium, iron dan asid folic.
  2. Berat badan ideal - sebaiknya jangan biarkan anda dalam kategori 'overweight' atau 'underweight'
  3. Mulakan senaman - bagi memastikan badan anda sentiasa segar dan 'fit' untuk hamil
  4. Hentikan tabiat merokok, minuman beralkohol dan berkafein, pengambilan dadah/ ubat berlebihan
  5. Hindari persekitaran tidak sihat - samada di tempat kerja atau di kediaman
  6. Mulakan pengambilan vitamin - jika anda tidak menambah diet sihat dalam menu harian, ambil vitamin bagi membantu meningkatkan kesuburan..
Saya ingin konsikan dengan anda mengenai vitamin yang diperlukan untuk meningkatkan kesuburan dan persediaan bagi pasangan yang merancang untuk hamil:
  1. Multivitamin - untuk suami dan isteri
  2. B complex - untuk suami dan isteri
  3. Vitamin C - untuk suami dan isteri
  4. Vitamin E - untuk suami dan isteri
  5. Alfalfa - untuk isteri
  6. Zinc - untuk suami

Tidak salah mencuba... pilihan bagi anda yang inginkan vitamin yang semulajadi - dibuat dari bahan natural, tanpa pewarna, pengawet atau perasa tiruan! Cubalah sebelum anda terpaksa mengambil pil hormon atau kesuburan yang kebanyakannya dibuat di makmal dan mempunyai kesan sampingan!

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Apa yang anda perlu tahu : Berat badan berlebihan

WHY? : badan simpan lebih lemak dalam badan
WHEN? : bila energy input (dari makanan) lebih byk dari energy output (aktiviti fizikal) = energy lebihan disimpan dalam badan
WHAT?: risiko penyakit jantung, darah tinggi, kencing manis, stroke
HOW? : kurangkan makanan manis, berlemak, berminyak, kawal pengambilan kalori, buat aktiviti fizikal, pecahkan lemak tersimpan


Lecithin boleh membantu dalam proses metabolisma lemak, memecahkan lemak badan terutamanya kolesterol.. Anda patut mencuba Lecithin dari Shaklee. Fakta Lecithin yang anda perlu tahu :
  • Bertindak melarutkan kolesterol, triglycerides dan zat-zat larut lemak yang lain. Disyorkan oleh pakar bagi individu yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi, penyakit jantung, paras kolesterol tinggi dan penyakit kardiovaskular lain.
  • Boleh memecahkan lemak (mengemulsi lemak) dan lebih berkesan jika diambil secara teratur disertakan dengan aktiviti fizikal/ senaman oleh individu yang ingin menurunkan berat badan
  • Membantu penyerapan zat-zat ke dalam saluran darah
  • Makanan otak dan saraf yang mampu meningkatkan potensi ingatan. Sesuai untuk individu dengan masalah nyanyuk, lemah daya ingatan dan pesakit Alzheimer's
  • Pelincir bagi sendi, membantu kesihatan penghadaman, buah pinggang, paru-paru dan hati
  • Digunakan dalam proses penghasilan hormon tubuh seperti neurotransmitter (yang membantu dalam proses tidur) dan epinephrine (membantu sindrom premenstrual dan monopouse)
  • Kompenen dalam zat-zat yang berperanan dalam kesihatan rambut, kulit dan kuku - penting untuk kecantikan anda
  • Membantu dalam melindungi sel darah merah dari serangan virus, bakteria dan sewaktu dengannya, sekaligus meningkatkan sistem imunisasi badan anda
  • dan banyak lagi untuk disenaraikan...
Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat terkini promosi, produk dan info-info berkaitan. Bagi membuat pesanan vitamin atau mendapatkan konsultasi percuma, sila SMS 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com

Take five! Perhatikan rutin pasangan anda ...

Rutin ibu : Bangun tidur, susukan anak kecil, basuh dan sidai baju, sapu sampah, sediakan sarapan, sediakan keperluan anak, bersiap ke pejabat, hantar anak ke nursery, balik kerja, ambil anak di nursery, angkat jemuran, sapu sampah, sediakan makan malam, lipat baju, tidurkan anak, seterika baju kerja esok, tidur keletihan.... ESOK PAGI ULANG SEMULA

Makan : ala kadar, setakat alas perut, tak sempat makan kenyang-kenyang sebab anak nak disuap, yang kecil minta perhatian, makanan seimbang atau tidak - tak dapat dipastikan
Senaman : tak sempat, dukung anak, angkat barang, ke sana ke mari mengemas - mungkin cukup untuk keluarkan peluh
Kesihatan : biasa-biasa je - badan sakit-sakit, kaki bisa-bisa, badan sejuk-sejuk, letih jangan cerita, tidur tak lena, nak bangun pagi pun berat je - tapi dah terbiasa, mungkin semua ibu macam ni

Cuba bayangkan hidup anda tanpa pasangan beberapa hari. Menguruskan rumahtangga dan anak-anak tak semudah yang disangka. Jika sehari dua mungkin anda boleh melaluinya. Tapi, bagaimana jika berhari-hari atau berminggu-minggu atau berbulan-bulan lamanya... Paling tidak anda akan jemu dengan masakan kedai, anak-anak akan mula meragam tanpa ibu mereka, baju kotor mungkin akan terperap berhari-hari...

Tahukah anda, apa yang diharapkan oleh pasangan anda dalam melalui rutin harian mereka? Selain membantu mana yang termampu, pasangan anda pasti gembira jika anda memahami dan empati dengan keadaan mereka. Tunjukkan kasih sayang anda dengan menghadiahkan
pasangan anda SET EU-FOUR PACK!

Set Eu-Four Pack
mengandungi 4 vitamin asas yang penting untuk tubuh:

Multivitamin with Iron (VitaLea)
B Complex
Vitamin C
Kalsium + Magnesium (Ostematrix)

Alami sendiri kebaikannya - anda pasti gembira melihat pasangan anda sihat, bertenaga dan ceria dalam menguruskan kehidupan harian. Ibu sihat, keluarga kuat!

Set ini bukan sahaja untuk ibu, tetapi sesuai untuk seisi keluarga. Syorkan pada siapa sahaja di sekeliling anda - ayah yang sering keletihan, nenek yang sakit-sakit badan, abang yang tidak dapat tidur yang berkualiti, kakak yang selalu stress atau adik yang sukar bangun tidur...


Apakah fungsi 4 vitamin asas ini? Antara yang perlu anda tahu ...


VITALEA IRON FORMULA
· Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan dari jangkitan
· Menolong fungsi normal penghadaman & selera makan
· Penting untuk pertumbuhan sel & pembiakan

B-COMPLEX
· Menggalakkan kesihatan jantung & metabolism tenaga
· Menukarkan makanan kepada tenaga
· Mengurangkan symptom kemurungan & tekanan
· Meningkatkan fungsi otak

SUSTAINABLE RELEASE VITA-C
· Anti-oksidan semulajadi
· Mengekalkan integriti sel
· Menggalakkan kesihatan gigi, tulang, otot dan salur darah
· Membantu mengurangkan simptom alergi

OSTEMATRIX
· Mengekalkan tekanan darah normal
· Menolong pengecutan otot dan saraf
· Mengurangkan simptom sebelum haid seperti kembung, kejang, kemurungan dsb.
· Mengurangkan sakit-sakit badan, bisa-bisa dan sejuk-sejuk kaki, kebas, kaki pecah

Sertailah BigsmileZone Page di Facebook untuk maklumat berkaitan kesihatan dan kecantikan. Sila SMS ke 019 936 66681 atau email ke bigsmilezone@gmail.com jika anda berminat dengan tawaran kami.

Published with Blogger-droid v1.7.4
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...